dimecres, 16 de desembre del 2015

TAULA REDONA: EDUCACIÓ I MITJANS DE COMUNICACIÓ AUDIOVISUALS EN CATALÀCada any, a Castelló, es commemora al desembre la signatura de les Normes de Castelló. El CULC, com a associació formada per membres de la comunitat universitària, tot i que no institucional, voldria aportar, amb l'organització d'aquesta taula redona, la nostra contribució que constata la immensa preocupació per la manca, al País Valencià, d'un espai de comunicació en català.


Des de la investigació en adquisició de llengües en entorns multilingües com el nostre, sabem que les llengües no sols s'aprenen a l'escola. De fet, estudis científics mostren la importància dels factors externs a l'entorn escolar en l'adquisició i desenvolupament de les llengües. Un d'aquests factors que presenta una major influència és l'exposició a mitjans audiovisuals: concretament TV, ràdio o cinema. Atès l'interés per promoure el coneixement, respecte i educació en la nostra llengua, organitzem aquesta taula rodona per tractar:

- La limitada i reduïda presència del català al nostre espai de comunicació audiovisual.
- Les conseqüències tant pel prestigi sociolingüístic com per la seua adquisició.
- Propostes de millora de la situació actual.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Carta a Santiago Fortuño: reflexions al voltant del canvi de denominació de la ciutat de Castelló

Benvolgut company Santiago Fortuño, Des del Col·lectiu Universitat Jaume I per la Llengua i la Cultura (CULC), volem fer-vos arr...