dijous, 17 d’octubre del 2019

Crida a una concentració a l’Àgora per la llibertat dels presos polítics. Democràcia ara!




Crida a una concentració a l’Àgora per la llibertat dels presos polítics. Democràcia ara!



[Us podeu adherir com a entitat o particulars afegint comentaris]



Les associacions, organitzacions i sindicats sotasignats volem expressar la nostra indignació i rebuig per la sentència del Tribunal Suprem que afecta els representants legítimament elegits del poble de Catalunya i que han estat en presó preventiva durant dos anys. És una sentència que considerem injusta, absolutament desproporcionada i que condemna a quasi cent anys de presó als polítics de l’anomenat “procés” d’autodeterminació.

La situació de Catalunya no sols va de la repressió de drets nacionals sinó que també va de democràcia, i d’un estat intolerant que esclafa les seues iniciatives democràtiques, entre elles la llibertat d’expressió, com ara la voluntat de fer-ho mitjançant les urnes: votar no és cap delicte. Més encara, ningú no podrà negar que els territoris pertanyen (o haurien de pertànyer) a les societats que els habiten, i que, en conseqüència, són aquestes societats les que han de decidir democràticament la seua organització i el seu futur.

El procés de Catalunya no se solucionarà mitjançant la denúncia, la judicialització i la repressió, com ara l’aplicació de l’article 155 de la Constitució, sinó mitjançant el diàleg i la recerca de formes d’organització territorial consensuades i l’exercici en cada pas del dret a decidir. El cas de Catalunya no serà un fet aïllat, el perill de la recentralització i de la pèrdua de drets civils i polítics recaurà també sobre tots nosaltres.

En aquest sentit hem de denunciar també qualsevol tipus de violència, vinga d’on vinga, especialment l’ocasionada pels cossos que ostenten el seu ús legítim però ho fan injustificadament i indiscriminada. Estem convençuts que per guanyar el futur no ha de fer falta la violència.

Creiem que és un deure com a universitaris defensar la democràcia, la llibertat d’expressió i el dret a decidir dels pobles, i en aquest sentit, trobem encandalosament injusta la sentència del Tribunal Suprem contra els representants polítics del poble de Catalunya. Demanem la revocació de la sentència, la retirada de tots els càrrecs contra els presos polítics i els exiliats i una solució política que passe per una negociació sense més límits que els drets humans.

Per tot això, convoquem la comunitat universitària a expressar el seu rebuig a la sentència, en un concentració a celebrar el proper dijous, dia 24 d’octubre, a les 12 hores a l’Àgora de la Universitat.

Per la democràcia, per la llibertat d’expressió, pel dret a decidir, per la llibertat dels presos polítics! Democràcia ara!

Castelló de la Plana, 17 d’octubre de 2019

Adhesions 

Entitats:

Col·lectiu Universitat Jaume i per la Llengua i la Cultura (CULC).
Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans-UJI.
Comissions Obreres-UJI.
ACV Tirant lo Blanc.
STEPV-Intersindical Valenciana-UJI.



Particulars: 


Maties Segura.PAS UJI.
Joan Andreu. PAS UJI.
Pau Pons. Intersindical Valenciana.
Suso Monforte. PAS UJI.
Bartomeu Prior. PAS UJI.
Antoni Roig. PDI UJI.
Josep Planelles. PDI UJI.
Longi Gil. PAS UJI.
Antoni Albalat. PAS UJI.
Elija Lutze. PDI UJI.
Raül Burriel. PAS UJI.

Jesús Fuentes Tena.

27 comentaris:

  1. Maties Segura.PAS UJI M'adherisc al manifest.

    ResponElimina
  2. El teu nom: llibertat! La meua adhesió.

    ResponElimina
  3. Pau Pons. Intersindical Valenciana. M'adherisc

    ResponElimina
  4. Ací va la meua adhesió al manifest i un desig d'esperança: Per la República de Catalunya! Per un estat de dret democràtic de veritat!

    ResponElimina
  5. perquè no podem fer com si res no passara,
    mentre fan passar per justícia la llei de l'embut,
    i mans poderoses van demolint aquesta raquítica democràcia,
    ací va la meua adhesió al manifest i al poble de Catalunya
    que té tot el dret a construir la República Catalana!

    ResponElimina
  6. Confirme la meua adhesió i també l'assistència a la concentració. Absolutament intolerable, açò que s'està vivint. No podem romandre immòbils front a tanta injustícia.

    ResponElimina
  7. Servidora també s'hi adhereix i acudirà a l'acte del dia 24

    ResponElimina
  8. Jo m'adheresc al comunicat i a la concentració.

    ResponElimina
  9. M'adherisc al manifest: Elija Lutze, PDI.

    ResponElimina

Carta a Santiago Fortuño: reflexions al voltant del canvi de denominació de la ciutat de Castelló

Benvolgut company Santiago Fortuño, Des del Col·lectiu Universitat Jaume I per la Llengua i la Cultura (CULC), volem fer-vos arr...